Български производител на плавателни съдове стартира серийно производство на катамарани в

...
Български производител на плавателни съдове стартира серийно производство на катамарани в
Коментари Харесай

Първи български завод пусна серийно производство на катамарани

Български производител на плавателни съдове започва серийно произвеждане на катамарани в Силистра. 

Компанията обособява обособена постройка, част от индустриалната си база, в която ще се строят бъдещите катамарани, съобщи economic.bg.

Базата, в която ще се сглобяват плавателните съдове, е с повърхност 2043 квадратни метра. В нея ще се правят всички процеси по произвеждане на частите, нужни за катамараните, както и самото сглобяване на лодките. В работното помещение ще има три обособени зони.

На годишна база се чака да бъдат създавани до 5 плавателни съда, според от градивните условия към тях, се споделя в капиталовото предложение на компанията. Предвижда се обектът да работи в едносменен режим, в петдневна работна седмица.

Ще наемем и нови служащи, само че поетапно. В момента мога да кажа, че ще наемаме от трима до петима служащи на месец “, сподели за Economic.bg шефът на компанията, Калоян Радулов

Той не загатна съответния размер на инвестицията, която е направена в индустриалната база, само че посочи, че са осъществени десетки частични поправки, с цел да се пригоди за подобен тип произвеждане.

Реално сега пускаме първия първообраз, който към този момент е продаден на клиент. Очакваме септември да е на вода. Средно към година време лишава една лодка да бъде създадена и съединена. Ние можем да работим по няколко лодки в един и същи миг, само че в този момент е единствено една “, споделя Радулов.  

Интересно е, че групата от години създава машини и съоръжение за обработка на зърно, семена и храни.

Идеята за произвеждане на катамарани се ражда преди повече от 5 години, като „ тогава започнахме с разходки по изложби, с цел да се срещнем с архитекти и дизайнери, с които да стартираме да работим по първия дизайн. В същото време започнахме да търсим и индустриални пространства “, описа Радулов пред Economic.bg при първичното оповестяване на концепцията за произвеждане на катамарани в Силистра, преди няколко години.

След хиляди изпътувани километри, часове полемики и обмисляне стартира своето пътешестване в бурното море на един характерен отрасъл, който не е развиван в България до този миг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР